Kauneus ja hyvinvointi

Äänimaljarentoutus

Hoito saatu veloituksetta / Hoitohuone Hellin, koska suunnittelimme Ilonan kanssa kuinka äänimaljarentoutuksen voisi yhdistää eteeristen öljyjen kanssa. 

Millainen on äänimaljarentoutus? Harmoniset äänet ja värähtelyt auttavat rentoutumaan ja se koskettaa kehoa, mieltä sekä tunteita. Äänimaljarentoutuksessa käytettyjen maljojen juuret löytyvät yli 5000 vuoden takaa Intiasta, jossa maljoja on käytetty arkisesti myös ruoanvalmistus- ja säilytysastioina. Saksalainen Peter Hess alkoi kehittämään 80-luvulla omaa metodiaan Walesissa, Tiibetissä ja Nepalissa ja siitä syntyi vastuullinen Peter Hess -äänimaljarentoutustekniikka. Tämä vastuullisuus yltää jopa äänimaljojen valmistukseen saakka, sillä ne tehdään käsityönä eettisiä työskentelytapoja noudattaen Intiassa ja Nepalissa. Yleensä miehet tekevät maljojen muotoilun metalliaihiota takomalla ja naiset tekevät maljojen kiillotuksen. Materiaali on useiden eri metallien yhdistelmä. Massatuotantona tehtäviin valettuihin maljoihin ero on juuri siinä, että nämä maljat taotaan käsin. Valmis äänimalja lähetetään Saksaan, jossa jokaisen maljan ääni testataan. Maljasta lähtevän äänen värähtelyn kautta tulee syvärentouttava vaikutus, jolloin aivoaallot synkoronoituvat näihin harmonisiin ääniin. On siis tärkeää, että maljat soivat juuri oikealla tavalla. Minusta tässä on erityisen hienoa, että laadukkaiden äänimaljojen lisäksi itse valmistusprosessi on vastuullinen ja auttaa ihmisiä työllistymään. 

Peter Hess -äänimaljojen valmistusta. Kuva: www.peter-hess-institut.de

Hoitohuone Hellin äänimaljarentoutus alkoi pohjustuksella, jossa käytiin läpi onko minulla ollut stressiä, kipuja tai muuta erityistä. Sitten menin vain pötköttelemään hoitopöydälle ja laitoin silmät kiinni. Rentoutus alkoi kirkkaalla äänellä ja se myös päättyy siihen. Maljoja aseteltiin eri kohtiin keholle ja niitä soitettiin kopauttamalla pehmeällä ”nuijalla”. Ääni kuuluu todella kauan ja malja myös värisee. Hoito kestää noin 40 min. ja sen aikana on myös sallittua nukahtaa, silloin ollaan todellisessa syvärentoutuksessa. ☺

Ajatukset lähti tietysti heti laukkaamaan, kun yritin olla ajattelematta mitään ja rentoutua. Kun äänimaljan kumahdus kuului, niin ajatukseni keskittyi saman tein vain siihen ääneen. Vaikka kävin äänimaljarentoutuksessa vasta ensimmäisen kerran, niin huomasin heti että tämä sopii minulle todella hyvin! Yllätyin itsekin, miten helppoa oli tyhjentää pää ja jäädä vain kuuntelemaan ääntä. Äänimaljojen äänissä oli jotain todella hypnoottista (älkää käsittäkö väärin, tässä hoidossa ei ole mitään hypnoosia) ja niitä jäi kuuntelemaan heti kun kumahti. Välillä oikein yritin pinnistellä, että kuulen äänen mahdollisimman pitkään. Oli kyllä upea kokemus! Aion käydä uudelleenkin rentoutumassa, kun päässä alkaa olla taas tarpeeksi härdelliä. 


Ilonan rauhallinen ja positiivinen olemus sekä Hoitohuone Hellin ihana tunnelma kruunasi tämän hyvinvointielämyksen. Keskustelimme myös eteeristen öljyjen käyttömahdollisuuksista äänimaljojen kanssa. Keskustelun lopputuloksena sovimme, että järjestämme täällä Jyväskylässä hyvinvointi-illan asiasta kiinnostuneille. Siellä tehdään Sointukylpy, johon yhdistämme nämä kaksi upeaa hyvinvointia tukevaa asiaa. Tästä tulee lisätietoa Instagramiin, joten otahan seurantaan jos tämä resonoi!

Kannattaa käydä myös tutustumassa Hoitohuone Hellin nettisivuihin ja varata aika omaan, lempeään rentoutumishetkeen:  www.hoitohuonehellin.fi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *