DIY, Kauneus ja hyvinvointi

DIY Hiussuihke

Tein tuossa taannoin huonesuihketta, jonka totesin myös loistavaksi hiussuihkeeksi. Tällä sai aivan ihanan tuoksun hiuksiin! Se(kin) DIY tekele oli kemikaaliton, joten sen puolesta käyttää sitä pystyy käyttämään huoletta hiuksiin. Lupasin kuitenkin kokeilla kuitenkin oikean hiussuihkeenkin tekemistä. Päädyin suolasuihkeeseen, jossa on eteeristen öljyjen lisäksi kookosöljyä. Nämä molemmat sopivat myös suosittuun Curly Girl-metodiin.

HIUSSUIHKE

  • 2 dl keitettyä vettä
  • 1 tl Himalajan kristallisuola (tai esim. merisuola)
  • 1 tl kookosöljy
  • 15 tippaa Copaiba
  • 5 tippaa Cedarwood

Liuotin suolakiteet ja kookosöljyn lämpimään veteen. Sitten vaan kaikki aineet spraypulloon ja ravistus. Tätä seosta täytyy ravistella muutenkin ennen käyttöä, sillä öljy ja vesi eivät sekoitu keskenään. Tämä suihke tuntui hyvältä hiuksissa, silotti ja antoi kiiltoa. Lisäksi tästäkin tulee mukava tuoksu hiuksiin, hento kookos antaa oikean välimeren tuulahduksen. Spray säilyy hyvänä pari kuukautta.

Miksi valitsin nämä ainesosat hiussuihkeen tekoon?

  • Kookos – Antaa hiuksille kosteutta ja kiiltoa. Kookosöljyllä on myös antibakteerinen vaikutus, joten se ehkäisee sieni- ja bakteerikasvustoja.
  • Copaiba – Tälläkin on kosteuttavia ominaisuuksia ja tätä käytetään myös Young Livingin shampoossa ja hoitoaineessa. Lisäksi tässä on mukava, mieto tuoksu.
  • Cederwood – Setripuu on sopinut minun iholle ja hiuksille tosi hyvin! Tämä auttaa saamaan hiuksista terveemmän näköiset.

Öljyjä olisi voinut laittaa 10+10 tippaa, mutta koitin vähän leikata Cedarwoodin tuoksua. Aluksi tämä tuoksui taivaalliselle, mutta yhtäkkiä en pitänytkään tuoksusta. Eteerisissä öljyissä on se hauska puoli, että jotkut ”muuttuvat” hyväntuoksuisesta ei-niin-hyväntuoksuisiksi ja päinvastoin. Nämä ovat voimakkaita öljyjä, joiden avulla voi tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia. Siksipä keho voi alkaa tykkäämään tai karsastamaan tuoksua syystä X. Olen kuullut sanottavan, että se tuoksu mistä ei pidä, on juuri se mitä keho tarvitsee eniten. Mene ja tiedä, seetripuu tuntuu sopivan hyvin minun iholle, joten siksi haluan käyttää sitä. Odotan sitä hetkeä, että tuoksureseptorini päättää taas tämän olevan hyvä tuoksu 🙂

Kiinnostaako Young Livingin puhtaat, 100 % eteeriset öljyt? Niitä saa verkkokaupastani (ID 26020400), mutta kannattaa ottaa yhteyttä, niin voin kertoa öljyvinkkejä! Näissä on loputtomasti opittavaa ja Young Livingin kautta saa paitsi tuotteita, myös valtavasti opastusta niiden käyttöön.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *