Kauneus ja hyvinvointi

Hengitystyöskentely

*Sisältää Offerillan mainoslinkin

Millainen on hengitystyöskentely? Hengitystyöskentely (englanniksi Breath Work) ei ole mikään uusi juttu, vaan on tuhansia vuosi vanha, mystinen taiteen laji. Hengitystyöskentely on nykyaikaistettu tähän päivään, mutta perimmäinen tarkoitus on sama kuin tuhansia vuosia sitten; palauttaa yhteys juuriin, auttaa traumojen ja stressin käsittelyssä sekä tasapainottaa keho ja mieli. Sain kokea tämän harjoituksen blogiyhteistyön merkeissä eli aloitetaanpa minun hengitysmatka!

Hengitystyöskentely on koko ajan ohjattua ja ohjaajana toimi taitava Merja Kallunki Helsingin kantakaupungissa olevassa Taikavoimat -nimisessä tilassa. Sinne astuessa tuli jo heti aivan ihanat energiat ja Merjan rauhallisesta läsnäolosta tuli turvallinen tunne. Hän kertoi aluksi mistä tässä harjoituksessa on kyse ja miten prosessi etenee. Hengitystekniikka on vähän erilainen, kuin mitä normaalisti hengitettäessä. Ohjeita ei hengitysharjoituksessa hirveästi ole, vaan harjoitteet tehdään oma kehoa kuunnellen. Tämä oli jo itsessään rentouttavaa, kun ei tarvinnut koko ajan miettiä, että mitä täytyy tehdä. Merja vielä ohjasi tarvittaessa, joka teki harjoituksista helppoa ja stressitöntä.

Hengitysmatkalle lähdettiin kehomeditaatiolla. Olen kokeillut ohjattuja meditaatioita muutaman kerran, mutta kehomeditaatio oli uusi juttu minulle. Se tehtiin seisaaltaan ja siinä oltiin pienessä liikkeessä koko ajan. Tarkoituksena oli valmistella keho hengitystyöskentelyyn ja musiikki oli koko ajan mukana. Kehomeditaatio alkoi kehon tärinällä. Olen joskus lukenut tästä ja ajattelin että se on vaikeaa, mutta aika hyvin siihen pääsi mukaan, kun antoi vain kehon liikkua sen kummemmin miettimättä. Jo tässä vaiheessa otettiin hengitys mukaan. Tärinäharjoituksen jälkeen oli vielä kaksi eri tyylistä liikkumista musiikin tahdissa.

Kun kehomeditaatio oli tehty, oli aika laskeutua makuulleen ja aloittaa hengitystyöskentely. Liikunnallisen kehomeditaation jälkeen tuntui, että oli helppoa aloittaa syvä hengittäminen ja oikeastaan keskittyä vain siihen. Merja ohjaa hengitystyöskentelyn aikana aina tarpeen mukaan ja hän myös käy läpi energioita (jos asiakas haluaa) ja minun harjoituksessa oli mukana myös rummut. Pääsin hyvin rentoutuneeseen tilaan ja tyhjentämään pääni, yllätyin itsekin miten hyvin rentoutus meni vaikka kyseessä oli minun ensimmäinen kerta. Voisin olettaa, että tämä vaatii muutaman harjoituksen, että siitä saa kaiken irti.

Hengitystyöskentely kesti noin 45 minuuttia. Lopuksi otettiin keuhkot täyteen ilmaa ja pidätettiin hengitystä. Yllättävän kauan, eikä se te tehnyt edes tiukkaa. Kehossa, erityisesti keuhkoissa oli happirikas tunne pitkään tämän harjoituksen jälkeenkin. Myös olo oli fyysisesti tosi kevyt. Hengitystyöskentely vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla ja siihen varmasti liittyy myös kehon tunnetila, joka on ennen harjoitusta.

Hengitystyöskentelyyn voi ottaa yksilö- tai ryhmävalmennuksen. Minä oli tämän yhteistyön merkeissä yksilövalmennuksessa, mutta luulen että tämä toimii ryhmässä erittäin hyvin. Ajattelinkin kyllä ehdottomasti koota ystäväpiiristä pienen porukan, jonka kanssa tehdä tämä harjoitus vaikka illanistujaisten lomassa. Todella positiivinen kokemus jäi tästä! Merjan Instagramista löytyy paljon hengitykseen sekä henkisyyteen ja henkiseen kasvuun liittyvää sisältöä. Otahan seurantaan 🙂

Kiinnostaako sinuakin kokeilla, millainen on hengitystyöskentely? *Varaa Offerillasta edullinen tutustumiskäynti! Suosittelen kokeilemaan 🙂

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Johanna Takala says:

    Kuulostaa mielenkiintoiselta. Kiva oli lukea sun kokemuksesta. 🙂

    1. Kiva kuulla että juttu oli mielenkiintoinen 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *