Sisustus

Kierrätystä ja vähän jotain uutta

Olen tässä pidemmän aikaa pyöritetellyt lakanoita ja pyyhkeitä pienen asuntoni kaapeissa ja miettinyt olisiko aika laittaa osa kiertoon. Yleensä olen vienyt liinavaatteet ja pyyhkeet eläinsuojaan, sillä niistä löytöeläimet saavat petejä ynnä muuta tarpeellista. Nyt oli Finlaysonilla lakanan vaihtokampanja, joka näyttäisi olevan vieläkin menossa. Vanhoista tekstiileistä sai alennussetelin, jonka voi käyttää uuteen tuotteeseen. Suurimman osa poistoista (osan jätin vielä vietäväksi eläinsuojalle) keräsin kassiin ja suunnistin Finlaysonin Pop Up-myymälään Matkukseen.

DSC_1440.JPG
Vanhasta uutta. Ehkä myös tyyli on muuttunut sitten noiden liinavaatteiden ostopäivästä.. Lahjakorttien alaosassa lukee hauskasti voimassaoloinfon jälkeen ”terveisin Finlaysonin herrat”. Nosti hymyn huulille!

Vanhat lakanat menevät Finlaysonin tehtaalle, josta tehdään räsymattoja. Ihan täällä Suomessa. Kannatan eettisiä arvoja, joten tässä oli myös yksi syy miksi halusin kyseisen yrityksen tuotteita. Tuotteet valmistetaan ainakin osin Suomessa ja joillakin tuotteilla on Avainlippu-merkki. Yleisesti ottaen tuotteen alkuperän selvittäminen on harmittavan hankalaa, mutta Finlayson tuntuu kannattavan eettisiä arvoja. Valikoimasta löytyy esimerkiksi Reilun Kaupan puuvillaa ja yritys on jopa lopettanut yhteistyön yrityksen kanssa, joka toimii näiden periaatteiden vastaisesti. Itse maksan tuotteesta mieluummin vähän enemmän, jotta tiedän että tuotteen tekijä on saanut siitä elämiseen riittävän palkan. Monimutkaisia ja hankalia asioitahan nämä ovat, mutta jostain se on lähdettävä.

Lopuksi sitten saalis. Mukaan lähti tällä kertaa 2+2 käsipyyhettä. Arkiset Hetki-käsipyyheet (on muuten mukavaa materiaalia!) ja prameammat Kruunu-froteepyyhkeet. Pidän väreistä, mutta nyt tuli valittua harmaata jota ei ennestään kovin paljoa olekkaan. Ehkä tämä harmaa väri oli turvallinen valinta tähän saumaan, sillä muutto opiskelijaboksista alkaa olemaan ajankohtainen. Värimaailma on täysin avoinna, sillä asuntoasiatkin ovat vielä mahdollisuuksia täynnä. Olen kyllä tyytyväinen lisätilasta kaappiin ja uusista käsipyyhkeistä, katsotaan sitten myöhemmin millaisessa kylpyhuoneessa ne roikkuvat!

DSC_1465.JPG

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *