DIY, Kauneus ja hyvinvointi

Kosteuttava yövoide

Olen muutamaan otteeseen kokeillut erilaisia DIY kasvovoiteiden ohjeita ja viimeinkin löysin hyvän ohjeen! Tällä reseptillä tulee superkosteuttava, tuhti yövoide. Yövoide siksi, että tämä imeytyy todella hitaasti ihoon. Tätä kun sipaisee illalla kasvoille ja kaulalle, niin aamulla minun pintakuiva iho näyttää heleältä ja kosteutetulta. Tämä itsetehty voide ei sisällä synteettisiä kemikaaleja tai keholle haitallisia aineita.

OHJE

40 g sheavoi

20 ml glyseriini

1/2 tl mehiläisvaha

5 ml V-6 kasviöljy

10 tippaa E-vitamiini

10 tippaa Frankincense

5 tippaa Laventeli

Sulatin kattilassa sheavoin ja mehiläisvahan nestemäiseksi. Sulatuksen jälkeen jäähdytin seoksen vatkaamalla sähkövatkaimella. Tämä vaihe kesti kauan, vatkasin ainakin 15 minuuttia, kunnes seos muuttui valkoiseksi ja kuohkeaksi. Lisäsin loput ainesosat ja sekoitin kunnolla. Lopuksi purkitus kivaan lasipurkkiin ja valmista on. Tällä ohjeella rasva menee aika kiinteäksi. Sheavoita on paljon, joten se vaikuttaa voiteen rakenteeseen. Voide on kuitenkin helppo levittää kasvoille, sillä se notkistuu lämpimissä käsissä. Tämän voiteen tuoksu on myös todella mieto ja miellyttävä.

Itsetehdyissä voiteissa on tärkeää huolehtia tekovälineiden ja säilytysastioiden puhtaudesta, ettei voiteessa ala kasvamaan mitään ylimääräistä. Tämä DIY voide säilyy niin kauan kuin sen ainesosien parasta ennen -päivä on.

Kasvovoiteissa on tärkeää valita myös sellaiset ainesosat, jotka eivät tuki ihohuokosia. Lopuksi muutama sana tämän voiteen ainesosista:

Sheavoi – eli karitevoi uutetaan shea-puun pähkinöistä. Se pehmentää ihoa ja sisältää rasvahappoja sekä vitamiineja, jotka auttavat ihoa kollageenituotantonnossa. Sheavoilla on myös tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia ja se uudistaa ihoa.

Glyseriini – Sokerialkoholi, jota käytetään paljon ihonhoidossa. Parantaa ihon kosteustasapainoa ja elastisuutta, sillä se sitoo hyvin kosteutta.

Mehiläisvaha – Hunajakennon rakennusaine, joka on yksi vanhimmista tunnetuista luonnonvahoista. Mehiläisvaha säätelee ihon pH-tasapainoa ja auttaa vanhenemista aiheuttavia tekijöitä vastaan. Mehiläisvahasta voi jäädä kalvomainen kerros iholle, joten sen vuoksi laitoin sitä vain vähän tähän voiteeseen.

V-6 – Young Livingin laimennusöljy, joka sisältää erilaisia ihoa ravitsevia kasviöljyjä.

E-vitamiini – Luonnollinen antioksidantti, joka myös parantaa voiteen säilyvyyttä. Auttaa ihoa torjumaan epäpuhtauksia ja vapaiden radikaalien aiheuttamaa vanhentumista.

Frankincense – eli olibaanihartsi on yksi parhaista ihoöljyistä. Sillä on ihoa silottava ja elävöittävä vaikutus ja se tukee myös omaa immuniteettia. Tuoksu on miellyttävä ja maanläheinen, Frankincense on myös maadoittava ja rauhoittava öljy. Oikeaoppisesti valmistettua eteeristä öljyä tislataan peräti 16 h! Puut täytyy myös leikata tietyn ikäisenä ja tietyn väliajoin, että saadaan aitoa, kestävästi valmistettua eteeristä öljyä.

Laventeli – Laventelikasvin kukista tislattu öljy, joka on yksi käytetyimmistä ja tunnetuimmista ihoöljyistä. Laventeli rauhoittaa ihoa ja auttaa epäpuhtauksissa. Laventeliöljy on todella monikäyttöinen ja tästä blogista löytyy mm. pyykkietikan ohje, jossa on käytetty tätä ihanan tuoksuista öljyä.

Näitä eteerisiä öljyjä voi ostaa verkkokaupastani. Kannattaa ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai Instagramissa, niin kerron enemmän näistä öljyistä. Kauttani on saatavilla myös aloituspaketti, josta löytyy mm. Frankincense ja Laventeli sekä kattava valikoima muita laadukkaita öljyjä. Aloituspaketilla pääsee tutustumaan edullisesti eteeristen öljyjen maailmaan!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *