DIY

Pääsiäiskoristelua

Mistä inspiroiduitte pääsiäisenä?

Minä inspiroiduin pääsiäismunien värjäämisestä luonnonväreillä. Vähän väliä on vilahdellut somessa upeasti värjättyjä pääsiäismunia, joten googletin ohjeen ja päätinpä minäkin kokeilla. Värjäyskokeilun halusin tehdä punakaalista, josta saisi sinertävän värin. Tyhjensin kananmunat keltuaisesta ja valkuaisesta ja kääräisin narua kuorien ympärille, että saan hienoja kuvioita.

Ohje: 5dl vettä, 1tl suolaa, punakaalia ja valkoviinietikkaa. Keitä 2-10 minuuttia.

Toteutus: Ohjeessa kehoitettiin kokeilemaan eri mauste- ja kasviyhdistelmiä, joten tottakai halusin kokeilla ja laitoin sekaan paprikajauhetta punertavamman värin toivossa. Paprikajauhetta ei ollutkaan paljon jäljellä, joten jatkoin sitä chililläjauheella. Punainen kuin punainen mauste… Valkoviinietikkaa ei ollut, joten päätin ratkaista ongelman myöhemmin. Keittelin seokseni ja tein aistivaraisia arviointeja:

Väri: outo   *   Tuoksu: erikoinen   *   Maku: karsea

Tottakai liuosta piti maistella, ihan mielenkiinnosta. Hieman sama juttu kuin muutama vuosi sitten kun kävin Kuolleessa meressä. ”Do not taste the water of the Dead Sea. It burns.” OK ja eikun mereen kellumaan ja varovasti maistelemaan vettä. Polttelihan se kun veden  suolapitoisuus on yli 30%.

IMG_2836.JPG
Kananmunat ja värjäysneste.

Seuraavaksi kananmunat värjäysnesteeseen ja jääkaappiin. Korvasin valkoviinietikan lorauksella tavallista etikkaa. Etikka kuin etikka.. Kananmunat saivat värjäystyä viileässä yön yli.

Aamulla otin kananmunat ja tuloksena oli omituisen ja hailakan väriset munankuoret.

IMG_2839.jpg

Hieman harmistuneena jätin kananmunat kuivumaan ja aloin selailemaan Instagramia. Sieltä bongasin upean Avotakan pääsiäistervehdyksen, jossa oli sulilla koristeltuja kananmunia! Tästä mahtavasta ideasta innostuneena leväytin askartelulaatikossani olevat sulat lattialle ja aloin liimaamaan niitä kokonaiseen kananmunaan. Eihän siitä nyt ihan Avotakan materiaalia tullut, mutta tulipahan tehtyä pääsiäisaskarteluja, siivottua (sulista lähti aika paljon höytyviä) ja tehtyä jonkinlainen pääsiäiskukka-asetelman.

Ensi vuonna kokeilen pääsiäismunien värjäämistä mustikalla!

IMG_2850
Hienoin näistä pääsiäismunista on taimpana oleva balilainen rytmimuna. Olisi ehkä pitänyt ostaa niitä paikalliselta käsityöläisnaiselta useampia.
Easter_16
Jotain tällaista kuvittelin saavani.. Onneksi on Photoshop.

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *