Sisustus

Puetaan koti-kiertue 17.3.2016

Lähdimme suunnittelijatoverini kanssa Savon maalta Jyväskylään Asun + Marimekon Puetaan koti-kiertueelle. Illan tarkoituksena oli tutustua Marimekon uutuuksiin, unohtamatta klassikoita ja ottamaan uusia ideoita kodin helppoon somistamiseen. Ennen tapahtuman alkua kävimme kurkkimassa näyteikkunaa ja juomassa kermakahvit paikallisen herkun, rumpsakan kanssa Torikahvila Koivumäessä. Tämä oli hyvä valinta niin asiakaspalvelun kuin sisustuksenkin kannalta!

Untitled-1

Tapahtumassa oli paikalla Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen ja Marimekon suunnittelija Sami Ruotsalainen. Yhdessä he tekivät upeita kattauksia Marimekon tuotteilla ja kertoivat samalla simppeleitä sisustus- ja kattausvinkkejä. Oli todella inspiroivaa katsella ja kuunnella heitä, sillä tekstiilit ja muotoilu heräsivät aivan uudella tavalla henkiin näiden kattausten lomassa.

IMG_2802.jpg

 

 

 

 

Pääosassa olivat Sami Ruotsalaisen Oiva-astiaston ohella Carina Seth Andersonin suunnittelemat tekstiilit ja lasiesineet. Pöytäliinana olevan Quilt-kankaan kuviot on tehty käsivaralta, joten vaikka ruudukko näyttää saman kokoiselta, se ei ole aivan symmetrinen. Pinta on näin tehtynä elävämmän näköinen.

 

 

 

 

 

 

IMG_2813

 

 

 

 

 

Kun Okko-kangasta tarkastelee lähemmin, huomaa viivojen risteyskohtien uudet sävyt jotka saadaan Marimekossa käytettävän tekstiilien painotekniikan ansiosta. Pinta saa syvyyttä ja tasoeroja. Nämä olivat miellyttäviä silmille ja mielenkiintoisia pienien yksityiskohtien ansiosta. Tällaisista asioista huomaa että suunnitteluun on todella panostettu.

 

 

 

 

 

Oli mukavaa kuulla hieman muotoilijoiden työn luonnosteluista; siinä vaiheessa käytetään perinteistä paperia piirtämällä satoja luonnoksia tai leikataan siitä silhuetteja. Muotoilijan uran alkupäässä olevaa allekirjoittanutta ilahdutti kovin kuulla tämä, koska tuntuu että tämän päivän tekniikka syrjäyttää paperin ja lyijykynän.

Untitled-2.jpg

Helppoja ja hauskoja kattausvinkkejä tuli paljon. Jos illallisvieraita on käymässä usempia kuin mitä samanlaisia astiota on, myös eripari lautaset ja aterimet sopivat samaan kattaukseen vallan mainiosti. Isäntäväki voi laittaa pöytään nimikyltit ja kattaa kullekkin vieraalle sellaiset astiat, mistä arvelee että se olisi vieraan tyylinen. Tästä saa hauska keskustelun aiheenkin illallispöytään; miksi on valinnut minkäkin lautasen vieraalleen. Lapsille katetaan “aikuisten” astiat, mutta pienemmässä koossa. Lautasia on saatavilla monessa eri koossa ja aterimiksi käy vaikka pieni kakkuhaarukka tai kummilusikka. Käyttöönhän ne esineet on tarkoitettu, kuten Ulla mainitsi.

Untitled-3.jpg

Olen pitkään etsinyt astiasajaa, jota alkaisin keräämään. No tältä reissulta se löytyi, nimittäin Oiva-sarjan lautaset olisivat kovin oivallisia myös minun astiakaappiini! Tai vielä paremmin pöytään osana kaunista kattausta. Ihastuin tähän puhtaaseen muotoon, jossa on kuitenkin jokin juju; matalista lautasista reuna nousee jyrkästi ylös. Tämän sarjan astoita on saatavilla hillittynä valkoisena tai upeilla kuvioinneilla. Pidän tästä erilaisuudesta josta löytyy kuitenkin se yhteinen, selkeä muotokieli.

Mitä mieltä olette Oiva-astioiden muotokielestä? Entä uusista Carina Seth Andersonin suunnittelemista tekstiileistä?  Itse innostuin kovasti kuvioiden pienistä yksityiskohdista ja herkullisista kevään väreistä. Hörpin aamukahvini Oiva-sarjan kupeista, joissa on Maija Louekarin suunnittelema Siirtolapuutarha-kuviointi. Ovat muuten ensimmäinen “palkkani” sisustusarkkitehtinä, kun opintoihini liittyen suunnittelin sisustuksen Skanskan rakennuttaman kerrostalon kahteen esittelyasuntoon. Tällä sarjalla on siis myös tunnearvoa minulle 🙂

IMG_2835 copy.jpg

Ensimmäinen blogikirjoitus nyt sitten tehty ja homma virallisesti avattu. Seuraavassa kirjoituksessa kerron enemmän itsestäni, ajatuksistani ja blogin nimen synnystä. Tämä Asun-lehden ja Marimekon tilaisuus oli vain liian inspiroiva jätettäväksi myöhempään kirjoitusajankohtaan. Tuli tunne, että nyt on lopultakin hyvä hetki aloittaa bloggaaminen!

Saatat myös pitää...

0 kommentti

  1. Mirella says:

    Onnea blogille ensimmäisestä postauksesta. Todella onnistunut. =D
    Kiitos vielä seurasta tuolloin kyseisenä päivänä.

    1. Kiitos, vähän kyllä jännitti ensimmäinen postaus 🙂
      Ja kiitos kun pyysit mukaan Pukemaan kotia, oli kiva päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.