Sisustus

Remppapäivitystä, valoa tunnelin päässä!

Nonni. Nyt on keittiö paikallaan ja melkein kaikki ovet ja tasotkin. Kaapinovet ja sisukset kasaan itse. Kun aukaisin ensimmäisen laatikon, jossa on ulosvedettävien laatikoiden osat, mieleni valtasi hämmennys. En ole ikinä nähnyt niin paljon osia yhdessä laatikossa! Pari päivää olen tässä nyt tehnyt ajatustyötä niiden kokoamiseksi, mutta homma ei ole edennyt kahden kiinnitetyn osan verran enempää. Kehtuuttaa. Ovien saranoissa on kyllä maailman kätevin kiinnitysmekanismi! Klik klik, pari ruuvin poraus valmiisiin reikiin ja taas vain klik ja ovi on paikoillaan. Alla pari kuvaa Ikean suunnitteluohjelmalla tehdyistä keittiön havainnekuvista.

Tässä välissä minun vakkarisähkömies hajotti selkänsä, eikä pysty tekemään sähkötöitä. Lennosta etsin uuden sähkärin ja nyt on keittiössä tehty 2/3 sähkötöistä. Ensi viikolla loput ja heti maanantaina aamusta tulee putkimies asentamaan astianpesukoneen ja hanat. On muuten ensimmäinen astianpesukone ikinä minun asunnossani, odotan innolla! Keittiökin on jo testattu kun viikonloppuna oli serkun perhe käymässä. Hyvin homma toimi ja sain hotelliaamiaisenkin lohdittua näissä hieman rujoissa ja puutteellisissa olosuhteissa 🙂 Tavarat ja hyllyt etsivät vielä paikkaansa, mutta eiköhän se siitä ala muotoutua. Kunhan saan ne loputkin kaapinsisustat kasattua. Alla muutama kuva, klikkaa auki niin näät kuvatekstitkin.

Nyt on myös olohuoneen 6 mm:n koivuvaneripaneelit paikoillaan. Alla kuva käsittelemättömästä ja käsitellystä seinästä. Seinä on käsitelty yhden kerran Osmo Colorin öljyvahalla. Meinasin ensin jättää paneelit käsittelemättömän vanerin värisiksi, mutta ne kuulemma kellastuvat helposti ja tämä on todella vielä valoisa asunto. Päädyin sitten vaalea tammi-sävyiseen vahaan. Puunsyyt tulivat todella kauniisti esille värivahalla. Suositus olisi käsitellä kaksi kertaa vahalla, mutta minulle saa nyt riittää kertakäsittely. Vinkkinä levitykseen voin kertoa, että sieni ja rätti on paras vaihtoehto levitykseen. Sienellä seinään ja (frotee)kankaalla pyyhintä perään niin hyvä tulee. Homma on aika sotkuista (ainakin minulla) ja hanskat olisi ollut hyvä olla kädessä..

Sitten vielä lopuksi sisustuslöytöjä.. Anttilan konkurssimyynnistä löysin täydellisen maton ja Lento -palovaroittimen joka käy täydellisesti olohuoneen tyyliin. Palovaroitin on vielä todella näkyvällä paikalla kirjahyllyn yläpuolella. Prismassa oli poistomyynnissä täydellisiä Vallilan verhoja.

thumb_IMG_4089_1024.jpg
Verhot: Vallila, Times Square, matto: Anttila, Adlon viskoosimatto.
thumb_IMG_4090_1024.jpg
Kirjahylly: Ikea, Lappland, pitkään haviteltu palovaroitin (kirjahyllyn päällä) löytyi Anttilan konkurssialesta: Paola Suhonen, Lento 

Kyllä tämä pikkuhiljaa alkaa kodilta näyttämään ja uusi remppareiska tulee tekemään urakan loppuun ensi viikon aikana. Valaisimia täytyisi kyllä asappina hankkia kun alkaa olla illalla jo hämärää. Ei ole osunut vielä sopivia kohdalle, joten kartoitus jatkukoon.

Sitten voikin alkaa pikkuhiljaa miettimään kylpyhuoneremonttia…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *