Yleinen

Sisustuslöytöjä

Laminaatin laitto on jo alkanut! Olin jo menossa jatkamaan sitä tänään, mutta sitten hokasin että on sunnuntai. Parempi oli siis jättää laminaattihommat välistä ja keskittyä muuhun, kuten nettikirppareihin.. Olen aika tehokkaasti koukuttautumassa niihin ja tein viikonloppuna mahtavia löytöjä.

Joudun hankkimaan aika paljon, tai siis lähes kaikki huonekalut, sillä olen reissaamisen myötä laittanut pois melkein kaikki huonekalut. Nyt on taas aika rakentaa oma pesä ja aloittaa huonekalujen bongaus. Se on kyllä jännä juttu, että huonekaluissakin sitä tietää kun se oikea tulee vastaan. Ensireaktio ja tuntemus kertoo kaiken. Siinä on sitä jotain ja sen tietää jo, että kehtaa katsella pidemmänkin aikaa nurkissaan. Ai että harmittaa jos  hyvä löytö menee sivu suun, kun ei ole toiminut ajoissa! Tunteet voivat toki viiletä jossain vaiheessa, mutta sellaista se on. Mieli ja mieltymykset muuttuvat koko ajan, täytyy vain tehdä se päätös onko aika luopua vai yrittää keksiä kalusteelle uutta käyytötarkoitusta. Juuri tämän takia pidän kalusteista, jotka ovat muuntautuvia.

Luotan aika vahvasti omaan intuitiooni ja pystyn hahmottamaan kokonaisuuden hyvin mielessäni. Tässä varmasti kiireen lisäksi yksi syy, miksi en ole panostanut oman asunnon etukäteissuunnitteluun kovinkaan paljon. Toki olen kysellyt mielipiteitä, etenkin tapeteista, kavereilta ja on mukava kuulla toistenkin mielipide asiaan. Ei se sitä tarkoita, että minä toimisin niinkuin valtavirta, mutta on mukava kuulla eri näkemyksiä ja muodostaa sitten oma päätös. Olohuoneen tapetti meinasi olla haastava valinta, mutta nyt olen lukinnut vastaukseni ja siitä sitten seuraavassa kirjoituksessa enemmän. Tämä ei mennyt niin puhtaasti intuitiolla, vaan hetki piti pohtia olenko tekemässä oikeaa valintaa. Nyt kyllä tiedän että tein nappivalinnan!

DSC_1738
Tuplakerros askeläänieristettä ja lopulta laminaatti.
DSC_1731.JPG
Laiva on lastattu laminaateilla. Sekä erilaisilla äänieristeillä..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat laminaatista ovat vähän huonoja kun unohdin ottaa kunnon kameran mukaan, mutta näkyy noista ainakin minun superäänieristeet lattioille. Taloyhtiö on kohtalaisen tarkka noista asioista, joten parhaimman tuloksen takaamiseksi betonin päällä on nyt Pergon 3mm SmartUnderlayn askeläänieristeet ja tämän päällä vielä 1 mm:n Tuplex. En tiedä miksi tuo Pergon eriste oli niin välttämätön, sillä 3 mm paksun Tuplexin äänieristävyys on parempi. Mutta tehdään kuten käsketään, aion laittaa epäkohdat kuntoon ja noudattaa hyviä rakennustapoja.

Sitten sinne sisustukseen. Olen kerännyt Pinterestiin omaa ideakuvakirjastoa. Olipa kiva tehdä sitä ihan vain oman mieltymysten mukaan! Tässä pari ideakuvaa keittiöstä:

Keittiö_3_Ideakuva
Keittiön yhtä seinää puretaan ja siihen tulee baaritaso kaapeilla. Kiva idea laittaa yrttihylly roikkumaan katosta.
Keittiö_2_Ideakuva
Liitutauluseinä tulee myös minulle. Täytyy vielä miettiä kokeilenko liitutaulutarraa maalin sijasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä hankintoja olen tehnyt.. Viikonlopun nettikirpparilöytö oli upea Markslöjdin Tray-valaisin. Se sopii tulevan baaritasoni ylle ja käy myös vaikka siitä yrttitasosta! Juuri tällaisesta tyylistä pidän; yksi tuote, eri käyttötarkoituksia.

Keittiö
Keittiön lattia on Tarkettin Trend 240 Almeria -vinyylimatto. Kuvassa oleva Ikean baaritaso avohyllyllä tulee keittiön ja olkkarin väliin.
Markslöjd-Tray
Markslöjd Tray -valaisin. I´m in love! Kuva otettu Pinterestistä.

 

Keittiö on jo suunniteltu Ikeassa. Oviksi valikoitui Märsta -sarjan ovet. Pidin kovasti niistä sillä, niissä ei ole lainkaan vetimiä. Jokaisessa ovessa on suorakulmion muotoinen aukko, johon sujautetaan kalvotarra (saatavana ainakin viittä eri väriä). Eikä siinä vielä kaikki, tarraan voi kirjoittaa vaikka mitä kaappi pitää sisällään! Työtasot jäävät valkoisiksi, sillä lattiasta tulee todella värikäs. Kaappitila vähenee aika paljon, mutta sitä saa tarvittaessa lisättyä. Kokeilen myös tiskikaapitonta elämää, joka jakaa mielipiteitä aika paljon. Minä voin kertoa omani sitten muutaman kuukauden päästä 🙂

Toinen löytö oli jalkarahi. Täydellinen pari ruskealle Iskun nahkasohvalleni, joka on myös nettikirpparilöytö. Harmi kun ei nyt ole kuvaa siitä. Se joutuu nyt olemaan jo remontin keskellä ja on aika pölyinen. En tosiaan päässyt sitä laminaattia laittamaan, niin sain idean lähteä kuvaamaan jalkarahia ja astioita ulos. Tässä lähellä on vanhan tehdasalueen hylättyjä työläisten taloja ja se olisi ollut loistava kuvausympäristö. Olisin mennyt sinne, mutta siinä innostuksessa unohdin, että pelkään aika paljon tuollaisia paikkoja enkä  halua mennä sinne yksin.. Menin sitten rahini kanssa pyörimään tehdasalueelle ja jännitin milloin tulee vartiointiliikkeen miehet häätämään pois. Alueella pyörii aika usein em. autoja ja olisi se voinut näyttää hieman oudolta kun raahaan metsikön reunassa, entisellä tehdasalueella rahia ja astioita.. No, ketään ei tullut, sain muutaman kuvan ja innostuin vielä leikkimään Photoshopilla.

IMG_3976.JPG
Hyvä ystävä antoi minulle valmistujaislahjaksi keräilemäni Oiva -sarjan mukin. Kiva kun siinä on eri kuvio kuin muissa mukeissani. Sopii hyvin Kulinara -kulhojen seuraksi, jotka löysin Iittalan Outletista vitosella kappale.
IMG_3981.jpg
Röstrandin Kulinara -kulho ja Marimekon Oiva – Tiara -muki.

 

 

IMG_3974
Kangas on mukavasti karhentunut vanhuuttaan ja väri muuttuu aika paljon eri valoissa. Sisällä päällys näytti vihertävältä.

 

 

IMG_3971 copy.jpg
Tällainen kaunistus löytyi Kuopion Kaupunkikirpparilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3994
Hylätty bussipysäkki ja uuteen kotiin kyytiä odotteleva rahi.

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.