DIY

Sytykeruusut

Lahjaksi saadut sytykeruusut pääsivät loppumaan, joten päätin kokeilla tehdä niitä itse. En tykkää käyttää takan sytykkeenä valmiita sytytyspaloja, koska niissä on niin karmiva haju. Veikkaan ettei se ole kovin terveellistäkään keholle. Siispä kaivelin kynttilänjämät ja kananmunakennot kaapista!

Käytin kaksi 30-munan kennoa ja sain niistä 30 sytykeruusua. Aloitin silppuamalla kennon pieniin ja suuriin ”kuppeihin”.

Sitten kokosin kahdesta isosta kupista ruusun pohjan ja täytin keskustan parilla pienemmällä kupilla. Kennoista jäi pienempää silppua, joten tilkitsin niillä ”terälehtien” välejä. Tein hieman pitoa terälehtiin rypytyksellä.

Kun kaikki oli valmiina, sulatin kynttilät kattilassa. Laitoin pohjalle vettä muutaman sentin, että steariinijämät olisi helpompi poimia kattilasta jäähtymisen jälkeen. Steariini nousee pinnalle, joten ruusut sai upotettua massaan helpommin kun pohjalla oli vettä ja steariinia vähän. Tähän ei kannata käyttää sitä keittiön parasta kattilaa, sillä steariini on aika hankala saada pois. Tämä minun kattilani on ihan näitä minun DIY-projekteja varten.

Tämä määrä riitti juuri ja juuri näihin ruusuihin, kynttilöitä olisi voinut olla hiukan enemmänkin.

Upotin ruusut lusikan avulla steariiniin, tämä oli ihan hyvä apuväline.

Valmista tuli! Sytykeruusut kuivavat aika nopeasti steariinikasteen jälkeen. Kyllä näistä tuli ihan ruusun näköisiä, vaikka aluksi näytti hieman siltä etteivät ne ole ainakaan kukkajäljitelmiksi tunnistettavia.

Sytykeruusut ovat myös kivoja sisustuselementtejä, kun ne laittaa kauniiseen säilytysmaljaan. Sytykeruusut ovat myös kiva ja hyödyllinen tuliainen!

Vinkki: Muutaman sytykeruusun voi kääräistä sellofaaniin ja antaa tuomisiksi kivan erikoiskahvin kanssa. Kahvit on mukava sitten hörpätä sytykeruusun avulla sytytetyn nuotion tai takkatulen ääressä!

-40% Café Liégeois Magnifico kahveista

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *