DIY, Sisustus

DIY seinäkoriste

Näpräsin seinäkoristeen luonnonmateriaaleista. Olen poiminut käpyjä ja muista juttuja metsässä samoillessani, joten tämä on oikea hyvinvointiteos. Seinäkoriste valmistui nopeasti (kun tekotarpeet oli kasattu) ja oli aika rentouttavaa tehdä tätä, sen kun vain solmeili. Tällaiseen seinäkoristeeseen voi varioida vaikka mitä, esimerkiksi makramee sopisi tosi hyvin! Minä en ole jaksanut ainakaan vielä opetella sitä tekniikka, niin laitoin vain lankoja suorana ja muutaman letitin. Tuli kyllä kiva niinkin!

Tässä minun tarvikkeet tätä työtä varten: puukeppi, johon langat ja muut härpäkkeet kiinnitetään, käpyjä, havuja, itsekuivattuja limeviipaleita ja lankaa. Mielikuvitus vain valloilleen ja punomaan! Lankojen kiinnitys on helpompaa, jos työn saa roikkumaan jonnekin. Minä kiinnitin kaiken sylissä ja lopuksi leikkasin langat tasaisemmaksi. Itsekuivatut limet on helppo tehdä, tässä ohje:

Kuivatut limeviipaleet

Viipaloi limet (tai muut sitrushedelmät) muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Huomioi, että mitä ohuempi niin sen helpommin kärähtää uunissa. Ripottele pinnalle tomusokeria, tämä antaa kiiltoa. Lämmitä uuni 100 °C:en ja laita viipaleet uuniin siten, että uunin luukku on hieman raollaan. Tunnin päästä käännä viipaleet ja ripottele tomusokeria toiselle puolelle. ”Paista” vielä tunti ja jätä sen jälkeen vielä kuivamaan ilmavasti. Minä käytin uunissa kiertoilmaa, mutta tässä on riskinsä että tulee epätasainen jälki.

Itsetehty seinäkoriste on aika kiva tuliainen tai joululahja. Se tuoksuu myös ihanalle. Kokeilin limeviipaleisiin vielä eteerisiä öljyjä ja voin sanoa että toimii! Lemon ja Orange antavat raikkaan tuoksun, mutta minun suosikkini oli kuitenkin Thieves. Tämä yhdistettynä limeen saa aikaan niin ihanan mausteisen tuoksun, että tätä aion lisäillä aina tipan silloin tällöin. Thieves tukee myös immuunijärjestelmää ja terveyttä, joten se sopii erityisen hyvin flunssakautena. Jouluista tunnelmaa saa kätevästi esimerkiksi Christmas Sprit-tuoksusekoitusta lisäämällä. Nämä ihanat eteeriset öljyt saa täältä: Klik!

Vinkkejä

  • Vaihda narujen väriä tai materiaalia: valkoisella narulla tulee raikas teos, punaisella jouluinen, juuttinarulla luonnollinen
  • Käytä erilaisiä käpyjä, puuhelmiä, muita sitrushedelmiä, kanelitankoja, makramee-solmeilua, mitä ikinä keksit!
  • Eteerisillä öljyillä saa korostettua ihanaa tuoksua
En tiedä tykkäsikö Lotta-koira uudesta seinäkoristeesta ruokapaikkansa yllä, koska näyttää kieltä tässä kuvassa..

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *