DIY

Pönttöpommit

Tässä kiva ohje vaikka DIY joululahjaksi! Pönttöpommi on myrkytön ja tehokas puhdistusaine vessanpöntön puhdistamiseen. Pönttöpommit ovat lisäksi kivan näköisiä ja tuoksuisia, joten vessan siivous muuttuu astetta mukavammaksi.

RESEPTI

3 dl ruokasoodaa

1,5 dl sitruunahappoa

Vettä suihkepullosta

30 – 40 tippaa eteeristä öljyä

Ruokasooda ja sitruunahappo sekaisin kuppiin, perään vettä suihkepullosta ja eteeriset öljyt. Vettä kannattaa lisätä varoen, sillä tähän seokseen sitä ei kovin paljon tarvitse. Muovailtava seos on vähän kuin kosteaa hiekkaa, murenee aika herkästi. Vettä kun lisää, niin seoksesta kuuluu sihinä.

”Taikinaa” on vähän hankala muovailla käsin, joten kauniita kuvioita saa painemalla massaa esimerkiksi silikonisiin karkki- tai suklaamuotteihin. Kuivuessaan se muuttuu yllättävän kovaksi. Minä pyörittelin, tai puristelin massan urhoollisesti käsin. Aika epäsymmetrisiä niistä tuli, mutta lopputulokset muistuttavat hauskasti lumipalloa. Nämä ovat menossa joululahjaksi, joten sopivat talviteemaan.

Käyttö:

Pommi pönttöön ja odota kunnes se on liuennut, eli kun sihinä on loppunut. Sitten vain harjaus vessaharjalla, niin valmista ja puhdasta tulee! Lisänä tulee miellyttävä tuoksu.

Vinkkejä:

  • Jos haluat värjätä massan, se onnistuu elintarvikeväreillä tai vaikkapa punajuurella
  • Näistä saa myös vessanraikastimen, kun säilytyspurkin jättää auki
  • Muutkin tuoksut toimivat, esimerkiksi Purification ja Peppermint ovat raikas yhdistelmä
  • Säilytyspurkit voi koristella nauhoilla tai kankailla ja kirjoittaa vaikka käyttöohjeet, minä kirjoitin Dymolla purkin sisällön
  • Pönttäpommit soveltuvat myös muuhun pinttyneen puhdistamiseen, esimerkiksi sillä voi hangata lavuaarin pinttynyttä likaa

Valitsin Young Livingin eteerisistä öljyistä Lemonin ja Thievesin, koska ne molemmat ovat hyviä puhdistusaineita. Erityisesti Thievesiä käytetäänkin useissa Young Livingin kodin puhdistustuotteissa. Käyttömahdollisuuksista ja hyvistä tuoksuyhdistelmistä löytyy lisätietoa tuotesivuilta.

Olen Young Livingin eteeristen öljyjen jälleenmyyjä (ID 26020400), joten näitä tuotteita saa ostettua verkkokaupastani. Kannattaa toki itsekin rekisteröityä jälleenmyyjäksi, jos hyvinvointi ja eteeriset öljyt kiinnostavat. Tuotteet saa edullisemmin ja lisäksi kaikkia muita kivoja etuja. Kerron mielelläni lisää tuotteista ja minulle voi laittaa sähköpostia tai viestiä vaikka Instagramin kautta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *