DIY

Pihakoristeita pihlajanmarjoista

Luonto tarjoaa paljon ilmaista materiaalia kauniisiin DIY-projekteihin. Syksyn kunniaksi päätin hyödyntää oman pihan pihlajanmarjoja koristeluun. Pihjalanmarjojen kerääminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta toisten pihoilta niitä ei saa mennä keräilemään. Minun ei tarvinnut tosiaan lähteä omaa pihaa edemmäs etsimään materiaaleja, joten sain idean päivittää ovikranssin syksyisemmäksi. Inspiraatiota tuli myös Instastooreista, jossa pihlajanmarjoista tehdyn kranssin.

Pienellä sitä saa piristystä aikaan! Vanhaan ovikranssipohjaan oli helppo tökkiä pihlajanmarjaterttuja, koska olin aikaisemmin kierittänyt siihen juuttinarua. Juuttinarukieritys johtui siitä, koska kranssi meinasi purkaantua. Sain kranssin siis pelastettua ja oikeastaan tykkään siitä enemmän näin. Tähän terttukranssiin sopi oikein hyvin more is more -ajattelu, joten laitoin niitä ihan reilusti. Hiukan oli asettelua, että kranssi pysyy tasapainoisesti ovessa.

Meillä on pihalla sateenkaarisillan tuolla puolen oleville koirille muistopaikka. Päätin tehdä sinnekin syksyiset kynttiläkipot, kun tuota materiaaliakin oli jäljellä runsaasti. Kynttiläkipoiksi otin vanhoja kurkku- tjms. purkkeja, koristeluun juuttinarua ja pihlajanmarjaterttuja.

Kieritin narua lasikipon yläreunaan ja sidoin pari pientä terttua väliin. Isommat tertut näyttivät vähän liian runsailta minun silmiin, joten joten kieritin ne varsista yhteen, että saan laitettua ne muistopaikalle väriä tuomaan.

Vinkki! Suihkauta pihlajanmarjoihin hiuslakkaa, niin ne kestävät paremmin.

Tulipa kyllä oikein kaunis asetelma, vieläpä superhelppo ja -nopea tehdä!

Alla vielä kuvia ovikranssista ja muistopaikasta, jossa Cherin ja Lotan muistomerkit. Muistomerkit hankittu verkkokaupasta www.cheriest.com

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *