DIY

DIY Pakettikortit

Mitä tehdä vanhoille joulukorteille? En ole raskinut heittää vanhoja joulukortteja pois, eikä niitä viitsi kuitenkaan ikuisuuksiin kaapissakaan säilyttää, niin keksin tehdä niistä pakettikortteja. Samalla tuli hyvä mieli lueskellessa edellisen vuoden joulutervehdyksiä uudelleen. Toki mukana oli myös Postin ilmaisjakeluna tulleita kortteja, mutta onhan se mukavaa kun valtiokin muistaa jouluna.

Tarvikkeet ovat aika yksinkertaiset, kuten minun DIY-jutuissa yleensäkin: liimaa, pari erikokoista lasia, ruskeaa paperia taustaksi, kynä, sakset ja rei’itin.

Ensiksi sommittelin joulukorttiin sopivan kokoisella lasilla pyöreän pakettikortin pohjan ja piirsin lyijykynällä leikkausrajat.

Kannattaa käyttää läpinäkyvää lasia, koska sopiva kohta kortista on helpompi mallata.

Leikkaamisen jälkeen liimasin kortin ruskealle paperille. Korteissa lukee aina jotain takapuolella, niin ruskealla paperilla sain siihen kauniin taustan joulutervehdyksen tai nimen kirjoittamista varten.

Kirjoitin pakettikortin taakse leimasinkirjaimilla ”Hyvää joulua” ja tussilla lahjansaajan nimen. Tein jokin aika sitten lahjaksi Pönttöpommeja, joten niiden pakettikortteihin kirjoitin Pönttöpommien käyttöohjeet. Nämä valkoiset pallerot voivat muuten aiheuttaa hieman hämmennystä..

Sitten vain pakettikortit paketteihin. Tuli aika kivat!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *