DIY, Kauneus ja hyvinvointi

Huulet kuntoon!

Onko tuttu tunne, että huulet kuivuvat vaikka kuinka lisäät huulirasvaa? Minulle on, joten aloin tutkimaan mistä tämä johtuu. Selvisi aika äkkiä, että huulirasvoissa voi olla ainesosia, jotka ärsyttävät ja jopa kuivattavat huulia. Huulirasvojen sisältämät hajusteet, säilöntä- ja väriaineet voivat olla allergisoiviakin. Goglettamalla löytyy paljon tietoa ja tässä yksi, aika mielenkiintoista tietoa sisältävä artikkeli. Tämän pikaisen tiedonhaun perusteella tulin siihen tulokseen, että haluan käyttää huulituotteita, joiden ainesosien turvallisuuden tiedän varmuudella. Tässäpä siis ohjeet, kuinka valmistuu itsetehty huulirasva ja huulikuorinta. Helppoja tehdä, eivät sisällä haitallisia ainesosia ja tuoksuvatkin hyvälle! Ja maistuvat..

DIY Huulikuorinta

  • Hunajaa
  • Sokeria
  • Oliiviöljyä
  • tippa Laventeli eteeristä öljyä

Sekoita aineet pieneen purkkiin ja kuori huulet. Hunajassa on ihoa hoitavia entsyymejä ja se kirkastaa ja ravitse ihoa ja sokeri toimii mekaanisena kuorinta-aineena. Oliiviöljy sisältää antioksidantteja sekä Omega-3 -rasvahappoja, jotka auttavat ihoa palautumaan ja uudistumaan. Laventeli eli ”sininen kulta” on yksi tunnetuimmista eteerisistä öljyistä ja sitä käytetään paljon ihonhoidossa. Laventeli antaa myös rauhoittavan, maanläheisen tuoksun.

Kuorinnan jälkeen huulet kaipaavat kosteutusta. Tässä simppeli ohje itsetehtyyn huulirasvaa.

DIY Huulirasva

  • 1 osa Mehiläisvahaa
  • 2 osaa Sheavoita
  • 1 osa Kookosöljyä
  • 2 tippaa E-vitamiinia
  • 1 tippa Frankincense eteeristä öljyä
  • 3 tippaa Vanilja eteeristä öljyä

Sulata mehiläisvaha ja sheavoi vesihauteessa. Kun ne ovat sulaneet, lisää loput ainesosat ja sekoita hyvin. Kaada seos pieneen rasiaan ja anna jäähtyä, jolloin se jähmettyy.

Mehiläisvaha pehmittää, uudistaa ja suojaa ihoa. Sheavoi on sheapuun hedelmien siemenistä uutettua rasvaa, joka on oikea ihon superkosteuttaja. Kookosöljy on antibakteerinen, tulehdusta hillitsevä ihon kosteuttaja. E-vitamiini toimii antioksidanttina, joka parantaa myös säilyvyyttä. Frankincense tuo hehkua iholle ja olen huomannut, että se myös tasoittaa huulten ihonväriä. Etenkin jos huulet ovat rohtuneet. Vaniljaa mukaan, koska tuoksu on aika valloittava!

Kiinnostaako puhtaat ja luonnolliset eteeriset öljyt? Näitä voi ostaa verkkokaupastani, mutta kannattaa ottaa minuun yhteyttä Facebookissa tai Instagramissa, niin kerron enemmän näistä öljyistä. Kauttani on saatavilla myös aloituspaketti, josta löytyy mm. näissä ohjeissa käytetyt Frankincense ja Laventeli. Aloituspaketilla pääsee tutustumaan edullisesti eteeristen öljyjen maailmaan!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *