DIY, Sisustus

Buddha-taulu paperimassasta

Tein jokin aika sitten paperimassasta kasvot kukkaruukkuun, jonka blogitekstistä löytyy myös ohje paperimassan tekemiseen. Aloin jo kasvokukkaruukkua tehdessäni miettimään, onnistuisiko paperimassasta tehdä reliefi-tyylinen taulu. Halusin taulun, jossa on kultainen Buddha. Kulta siksi, että buddhismissa se tarkoittaa tietoutta, valaistumista, onnellisuutta ja vapautta. Aihe ja tyyli valittu, sitten vain tuumasta toimeen!

Maalasin akryylimaaleilla ensin taulun pohjan, sitten kelmutin sen ja aloin muotoilemaan paperimassasta Buddhan kuvaa.

Kun Buddha oli valmis, jätin sen kuivumaan. Pieni varoituksen sana: Paperimassa kutistuu aika paljon ja voi muuttaa muotoaan aika paljonkin. Tätä en osannut ottaa huomioon, joten asettelemista oli vähän enemmän.

Maalasin Buddhan Inka Goldilla. Kun kultaus oli valmis, liimasin sen kuumaliimalla taulupohjaan. Tilkitsin kuumaliimalla myös reunat, jotka jäivät irti pohjasta. Paperimassa-Buddhan pohjasta ei siis tullut tasainen.. Inka Gold tarttui kuumalimman päälle ihan hyvin, joten tästä patenttiratkaisusta tuli huomaamaton.

Viimeistelynä lisäsin kultaväriä ja hehkua, sekä liimasin koristekukkia. Aikaa, Inka Golgia ja kuumaliimaa tähän kului aika paljon, mutta sainpa lopulta kultaisen Buddhan! Mitä mieltä olen taulun tekemisestä paperimassasta? No, sanotaan näin että tähän tarkoitukseen löytynee vähemmän työläitä ja paremmin muotonsa pitäviä materiaaleja. Hauska, elävä pinta tällä kyllä tuli ja tuli samalla kierrätettyä sanomalehdet. Ei löydy varmasti joka kodista tällaista Buddha-taulua!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *