DIY, Sisustus

Paperimassasta kasvot kukkaruukkuun

Jokin noissa niin trendikkäissä kukkaruukkukasvoissa viehättää, joten sainpa sitten yksi ilta tästä vision. Ajatushan lähti Ihana-askartelulehdestä tai lehdistä, jonka yhdessä numerossa oli ohje betonista tehdystä kasvoruukusta ja toisessa numerossa oli paperimassan teko-ohje kukkapommeja varten. Olisin halunnut tehdä kasvoruukun betonista, mutta askartelujuttujen ostelu on lähtenyt hiukan käsistä, niin päätin käyttää olemassaolevia materiaaleja ja hiukan soveltaa. Siispä lauantain Keskisuomalainen esille!

Paperimassan tekeminen on maailman helpointa. Silppusin ehkä 3/4 Keskisuomalaisesta kulhoon ja laitoin lämmintä vettä reilusti. Tämän annetaan imeytyä vähintään puoli tuntia, minulla se oli varmasti yli tunnin. Eipä sillä ajalla ole väliä, koska seuraavaksi seos muussataan sauvasekoittimella.

Tätä massaa on jotenkin terapeuttista läträtä.

Kun vesi-sanomalehtimassa on tasaista seosta, vettä kannattaa puristella vähän pois ja eikun muotoilemaan! Jätin massan aika kosteaksi, että sitä olisi helpompi muotoilla ja tulisi tasaisempaa jälkeä.

Aloin muotoilemaan kasvoja suoraan ruukun päälle, että pohjasta tulee oikean muotoinen. Tämä on vähän märkää puuhaa, joten jotain alustaa kannattaa käyttää.

Kasvot juuri valmistuneena = märkänä.

Paperimassalla oli oikein mukava muotoilla kasvoja! Jätin tarkoituksella joitain kasvojen muotoja muotoilematta, esimerkiksi kulmaluut ja otsan. Älkää kysykö miksi, kunhan oli vain sellainen visio. Muotoilun jälkeen jätin kasvot kuivamaan ruukun päälle.

Kuivuneet kasvot.

Kuivumisessa meni muutama päivä. Massa kutistui aika paljon, muodot silottuivat vähän ja kuhmuja tuli jonkin verran. Jos tästä haluaisi tasaisen, niin ehkä vaatii toisen muotoilukierroksen kuivumisen jälkeen. Minä jätin kuitenkin kasvot siihen malliin mitä niistä ensimmäisellä kerralla tuli.

Maalasin kasvot akryyliväreillä ja tein korostukset Inka Gold-kultamaalilla. Tai massalla, miksi sitä nyt nimittäisi. Se on nimittäin aika tiivistä tavaraa.

Kumipäisellä pensselillä Inka Goldin levitys onnistui tässä tapauksessa parhaiten.

Liimasin kasvot ihan askarteluliimalla ruukkuun kiinni. Sitten vain kukka tukaksi ja valmista on!

Moonman. Tuli siitä ehkä hieman pelottava, mutta tykkään lopputuloksesta!
talo ja koti

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *