Eteeriset öljyt, Kauneus ja hyvinvointi, Yleinen

Young Living – Eteeriset öljyt

Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut kokeilla eteerisiä öljyjä niiden hyvien vaikutusten ja luonnollisuuden vuoksi. Kokeilinkin jotain öljyjä, mutta sitten löysin Young Livingin ja se oli menoa! Liityin itsenäiseksi jälleenmyyjäksi ja tilasin kattavan aloituspakkauksen. Aloituspakkausta ei ole pakko tilata, mutta tämän avulla pääsee ehdottomasti parhaiten (ja edullisimmin suhteessa tuotteiden määrään) tutustumaan tuotteisiin.

Esitteet, diffuuseri, paljon erilaisia eteerisiä öljyjä ja paljon muuta tuli tämän aloituspakkauksen mukana. Vasemmalla olevan ihoputsarin kasvoille tilasin vielä aloituspakkauksen lisäksi.

Mitä ovat eteeriset öljyt?

Eteeriset öljyt 100 %:sti peräisin kasveista, eikä niissä ole mitään lisättyä. Se on ikäänkuin tiivistettyä kasvin elämän eliksiiriä ja voimaa, joka on uutettu vesihöyrytislaamalla tai kylmäpuristamalla. Tämä on tarkka vaihe ja kasvia täytyy tislata tietty aika, että kaikki hyvät öljyt saadaan talteen eikä niitä taas sitten menetetä. Mikään uusi keksintö tämä ei ole; öljyjä on käytetty kosmeettisesti ja henkisiin menoihin todennäköisesti jopa 4500 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Miten eteeriset öljyt vaikuttavat?

Eteeriset öljyt ovat nopeasti haihtuvia, aromaattisia öljyjä ja ne vaikuttavat aivojen limbisen eli emotiaonaalisen keskuksien kautta. Limbinen keskus on aivojen osa, joka toimii tahdosta riippumatta ja hajuaistilla onkin suorin yhteys tänne. Limbisessä keskuksessa tuoksut siis yhdistyvät erilaisiin tunnetiloihin. Tiedät varmaan tunteen kun jokin asia vain ärsyttää, ilostuttaa tai kiinnostaa etkä pysty tarkkaan sanomaan miksi näin tunnet. Tällä alueella on myös esimerkiksi selviytymisvaisto, pitkäaikaismuisti ja tunnetilat. Näistä saisi juttua vaikka kuinka paljon ja on todella mielenkiintoinen aihepiiri, mutta tämän pienen raapaisun perusteella ehkä muodostuu käsitys siitä miten eteeriset öljyt vaikuttavat. Google tarjoaa runsaasti tietoa tästä.

Aloituspakkauksen öljylaatikosta löytyi ”salalokero”, jossa oli lisää tuotteita.

Miten niitä käytetään?

Young Livingin eteerisiä öljyjä voi käyttää esimerkiksi diffuuserissa eli vesihöyryn kanssa, nuuhkaista suoraan purkista, laittaa pumpulituppoon tai ihovoiteen joukkoon, sumutinpulloon, siivousveteen ja tietyt tuotteet myös sisäisesti nautittavaksi. Käyttömahdollisuuksia on monia ja myös lemmikeille ja lapsille löytyy oma sarja.

Oma suosikkini on suoraan ihovoiteiden sekaan laitettuna. Niin on virkistävää kun päivävoiteen sekaan laittaa tipan lemonia tai mukavan lämmin tunne kun jalkarasvaan laittaa tipan Thievesiä. Eteeriset öljyt ovat nopeasti haihtuvia tuoksuja, joten ne tuoksuvat vain hetken eivätkä jää asumaan iholle. Mielestäni voimakkain tuoksu tulee diffuuserissa, joten sitä käytän aika hillitysti. Näistä minun käyttötavoistani tulee varmasti enemmän blogipostauksia.

Desert Mist-diffuuseri.

Miksi valitsin Young Livingin?

Eteeristen öljyjen valmistajia on monia. En sano että joku olisi parempi tai huonompi, mutta itse tykästyin Young Livingin tuotteisiin monestakin eri syystä.

 • Puhtaat tuotteet – Näissä ei ole mitään ylimääräistä tai keinotekoista, vain sitä itseään. Tämä huomaa heti tuoksusta, uskomattoman puhdas tuoksu.
 • Laaja tuotevalikoima – Näitä on ihan uskomaton määrä, myös ravintolisät, kosmetiikkaa sekä öljyjä ruoanlaittoon.
 • Hyvät ohjeet – Sivuilta ja Suomen Young Livingin In Joy-tiimistä (Facebook-ryhmä) löytyy paljon ohjeita ja apuja.
 • Eettisyys – Young Livingillä on omat kasvatusfarmit, joten koko valmistusketju kasvin kasvattamisesta lähtien on tunnettu. Farmeilla voi myös vierailla kuka tahansa.
 • Hyväntekeväisyys – Young Living tekee paljon hyväntekeväisyyttä, kannattaa tutustua kohteisiin.
 • Enemmän kuin pelkkä öljy – Tämä ehkä täytyy kokea itse, ei voi selittää.
 • Asiakaspalvelu – Toimii, on nopea ja reilu.
 • Ei ostopakkoa – Voi tilata tai olla tilaamatta, vaikka olisi kuukausitilaaja. Mitään minitilausmääriä ei myöskään ole.
 • Edut – Jälleenmyyjänä tai kuukausitilaajana saa todella hyviä, rahanarvoisia etuja.
Aloituspakkauksen öljyjä.

Suurimpana syynä tietysti mahtavat tuotteet. Young Living on maailman suurin eteerisiin öljyihin erikoistunut yritys, joten siellä on varmasti osattu tehdä monia asioita oikein. Nämä öljyt ovat niin monikäyttöiset ja ohjeita löytyy paljon. Kokeneemmat auttavat mielellään ja Young Livingin yhteisö iso ja avoin. Tuotteiden ostaminen tapahtuu vain itsenäisten jälleenmyyjien kautta, joten jos öljyt kiinnostavat niin voit olla yhteydessä minuun, tilata tuotteita verkkokaupastani tai liittyä suoraan jäseneksi.

Ps. Itsenäisen jälleenmyyjän tunnukseni on 26020400, kun sitä kysytään.

Lähteet:

 • www.duodecimlehti.fi
 • www.mielenihmeet.fi
 • www.terveyskirjasto.fi
 • www.youngliving.fi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *