DIY, Eteeriset öljyt, Sisustus

DIY Huonetuoksu

Halusin kokeilla itse tehtyä huonetuoksua, koska kaupan valmiista huonetuoksuista en tiedä millaisia kemikaaleja niissä on käytetty. Lisäksi valmistuoksut haisevat, mitenhän sen nyt sanoisi.. aika teolliselle ja tunkkaiselle. Tässäpä siis myrkytön huonetuoksuresepti minun makuun, tarvitset vain vettä, Vodkaa, grillitikkuja, kaunis lasipullo ja tietysti eteerisiä öljyjä!

Vai lasketaankohan Vodka myrkyksi..?

RESEPTI

1 dl vettä

1,5 tl Vodkaa

25 tippaa eteerisiä öljyjä

Aineet vain sekaisin, seos kauniiseen astiaan ja sinne grillitikut (tai muut puutikut), joita pitkin tuoksu levittäytyy huoneeseen.

Eteerisen öljyn määrää voi lisätä, jos tuntuu että se ei tuoksu tarpeeksi. Kannattaa aloittaa tuolla seossuhteella, jos käytettävä öljy on voimakkaan tuoksuinen.

Minä tein kaksi eri tuoksua ja alla lueteltuja Young Livingin öljyjä. Miksi Young Living? Nämä eteeriset öljyt ovat taatusti puhtaita, 100 % luonnontuotteita. Tuli vähän yllätyksenä, että eteerisiä öljyjä voi kutsua 100 %:ksi, vaikka niissä olisi vain 5 % itse kasvista tulevaa öljyä. Loppu on sitten mitä lie lantrinkia. Young Livingilla on omat pellot (tai kumppanuuspellot) ja tislaamot sekä Seed to Seal -lupaus.

Tuoksu kylppäriin

Stress Away – Tässä on makea, sitruksinen ja trooppinen tuoksu, joka on mielestäni aika monivivahteinen. Tämä tuoksu auttaa rentoutumaan ja rauhoittamaan mieltä. Jännä juttu, että aluksi en tykännyt tästä tuoksusta yhtään, mutta nyt tämä on yksi minun ihan ehdoton suosikki! Voisin pitää pulloa nenän alla vaikka päivän. Kertookohan se jotain stressitilastani..

Lemon – Pirtsakka, situunainen tuoksu. Laitoin tätä vähän vähemmän verrattuna Stress Awayhin, mutta kannattaa kokeilla mikä on oma suosikkiseossuhde.

Tuoksu eteiseen

Purification – Tämä vielä eteisestä kaikki ikävät hajut, kuten märistä vaatteista tai koiran pyyhkeestä lähtevät ödöörit. Tuoksuu puhtaalle ja tällä on virkistävä vaikutus.

Lime – Tämä vähän makeampi sitrustuoksu kuin Lemon, mutta oikein raikas ja piristää etenkin aamulla lempeästi. Mielestäni sopii hyvin Purificationin kanssa ja tuo hieman pehmeyttä sen tuoksuun. Näitä laitoin tuoksupulloon noin puolet ja puolet.

Näitä eteerisiä öljyjä voi ostaa verkkokaupastani. Kannattaa ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai Instagramissa, niin kerron enemmän näistä! Minulla on myös silloin tällöin tarjouksia.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.