DIY, Sisustus

DIY Taulut betonimaalilla

Betonimaali on yksi suosikkimaaleistani. Sillä voi pinnoittaa melkein mitä vain, se kuivuu nopeasti ja näyttävää jälkeä syntyy helposti. Minulla oli pari 10 x 50 cm taulua, jotka epäonnistuivat kun kokeilin uutta tekniikkaa. Pinnasta tuli todella epätasainen, joten ainoa vaihtoehto oli pinnoittaa taulut uudelleen. Vessan sisustus kaipasi jotain seinälle ja halusin sinne pienet taulut, joissa yhdistyy rouheus ja pehmeys. Kaivelin kaapista betonimaalipurkin ja pienet pitsiliinat, siitä se ajatus sitten lähti!

Tarvikkeet rouhean taulupohjan tekemiseksi: betonimaalia, pesusieni rosoisen pinnan tekemiseksi ja maalausveitsi maalin levittämiseen. Betonimaalia on saatavilla esimerkiksi askartelutarvikeliikkeistä ja sitä on saatavilla eri väreissä.

Levittelin betonimaalia maalausveitsellä. Tällä tavoin leviteltynäkin pinnasta saa kivan näköisen, mutta näihin tauluihin halusin tasaisen rosoisen pinnan. Levityksen jälkeen vain töpöttely sienellä, niin rouhea pinta on valmis. Betonimaali kuivuu tosi nopeasti, joten tämä vaihe kannattaa suorittaa nopeasti. Maalia kannattaa töpötellä sienen kanssa myös toisen kerros, että sitä on varmasti joka paikassa.

Halusin pintaan epätasaisen värin, joten sekoitin akryyliväreistä tummanharmaata sävyä ja töpöttelin sitä kuivuneeseen pintaan pensselillä. Lisäsin hieman myös hopeista akryylimaalia ylellisyyden tunnetta antamaan. Pensseliksi kannattaa valita karkea ja paksukarvainen, sillä pehmeällä ei saa niin hyvää jälkeä tämän tyyliseen työhön. Betonimaaleille on saatavilla myös lasyyria, jolla saa patinoituneen pinnan.

Lopputulos oli aika hyvä! Minulla oli erään epäonnistuneen projektin (niitä riittää..) jäljiltä äitini virkkaamia pieniä pitsiliinoja, joten liimasin niitä tauluihin. Pitsiliinojen maalaamiseen kannattaa valita liima, joka muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi. Esimerkiksi tuttu Eri Keeper sopii hyvin.

Pienellä vaivalla sain aika kivat taulut! Tykkään tästä kylmän ja karkean yhdistelmästä hentoihin, koristeellisiin ja naisellisiin pitsiliinoihin.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *