DIY, Sisustus

Lasinaluset fanttilangasta

Päätin herätellä vanhan blogini eloon näin eristäytymisen aikakautena, kun käsitöitä tulee tehtyä entistä enemmän. Varmaan moni muukin etsiskelee ideoita toteutettavaksi, niin tässäpä helppo ja hauska ohje lasinaluselle.

Minulla pyörinyt askartelulaatikossa 2 x 1m pätkät sinistä fanttilankaa. Nämä tuli hankittua jossain huovutusinnostuksessa, todennäköisesti kun halvalla sain. Langat ovat pyörineet laatikossa valehtelematta ainakin seitsemän vuotta joten ajattelinpa, että nyt on viimeinkin keksittävä käytyöä näille..

Pituus on juuri sopivasti sellainen, ettei ne oikein riitä mihinkään. Löysin Googlesta muutamia solmeiluohjeita lasinalusille, mutta ei ne oikein onnistuneet minun käsissä. Fanttilankaakin oli varmaan liian vähän, mutta en usko että se oli se suurin ongelma. Siinä lankoja pyöritellessäni keksin kokeilla, saisiko huovutusneulan avulla ihan vaan lankaa kierittämällä lasinaluset. Sehän onnistui! Oli helppoa ja nopeaa, seuraavaksi teko-ohje halkaisijaltaan noin 9-10 cm lasinalusiin.

TARVIKKEET: 1 m fanttilankaa, huovutusneula ja paksu pala vaahtomuovia.

Aloituksessa koitin saada langan pään kääntymään nätisti. Sitten vaan armotonta tökitystä huovutusneulalla vaahtomuovipalan päällä.

Ei kannata välittää minun kuivista sormista, läträsin juuri ennen tätä paperimassasaven kanssa ja se tuppaa kuivattamaan käsiä.

Sitten vaan fanttilangan käärimistä rullalle ja lisää tökyttelyä huovutusneulalla. Kannattaa välillä käännellä kerää ja tarkkailla, että tuotos menee suoraan.

Tökyttele eri puolilta, että kerä on hyvin kiinni. Varo muuten sormia, ettet innoissasi tökkää neulalla sormeen!

Välillä kannattaa tökätä huovutusneulaa pidemmälle kerään, niin että se tulee tiiviimmäksi.

Loppupään häämöttäessä ohensin fanttilankaa saksilla, että loppuosa sulautuisi nätimmin kerään.

Sitten vaan loppupää kunnolla kiinni, viimeiset tökyttelyt ja mutistelut että lasinalusesta tulee pyöreä, niin homma on valmis!

Ajattelin jo, etten kyllä enää osta fanttilankaa mutta mutta.. Näistä tulikin tosi kivat ja niitä voisi tehdä eri väreissä! Lisäksi reunaa voisi koristella jollain, koska tuohon voi helposti ommella esimerkiksi helmiä tai jotain kuvioita. Käsistähän se taas lähti.. 😉

Nämä ovat aika kiva lahjaideakin: lasinalunen ja muki (kuvassa Marimekon Siirtolapuutarha ”Sininen”) nättiin sellofaanipakettiin käärittynä.

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *